آش قوروت قیله
آش قوروت قیله
آش قوروت قیله از غذا های خوشمزه و محلی آذربایجان شرقی است که این آش را هم به صورت پیش غذا و هم به عنوان میان وعده استفاده میکنند و به دلیل طعم بی نظیرش طرفداران زیادی دارد .«قیله به تکههای گوشت کوچکی که در قدیم در خمرههای پر روغن نگه میداشتند گفته میشود.»
مواد لازم برای پخت آش:
1.برنج نیم دانه: ۲۵ گرم
2.بلغور: ۵۰ گرم
3.پیاز متوسط:یک عدد نگینی خرد شده
4.گوجه فرنگی خرد شده: 2عدد متوسط
5.لوبیا سبز خرد شده: ۲۰۰ گرم
6.بادمجان خرد شده: ۲۰۰ گرم
7.لوبیا چشم بلبلی: ۶۰ گرم
8.تره و جعفری خرد شده:از هرکدام 100گرم
9.ریحان خرد شده: ۲۰۰ گرم
10.سیر: ۸ حبه متوسط
11.نمک، فلفل و زرچوبه به میزان لازم
12.فلفل سبز تند
13.آب گوشت یا قلم
طرز تهیه:
برنج و بلغور را با هم خیس می کنیم. لوبیا چشم بلبلی راه هم جدا خیس میکنیم.سپس گوجه فرنگی و بادمجان را نگینی خرد کرده، بادمجان را نمک زده و میگذاریم که تلخی آنهاگرفته شود.
پیاز ریز شده را در روغن تفت داده تا سبک شوند و زرچوبه را به پیاز داغ اضافه میکنیم.بعد بادمجان نگینی که تلخی آنها گرفته شده را به پیاز داغ اضافه کرده و تفت میدهیم، یعد لوبیا سبز وگوجه فرنگی های خرد شده را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم
در ادامه مابقی مواد ازجمله لوبیا چشم بلبلی، برنج و بلغور خیس خورده را هم اضافه میکنیم.آب گوشت یا آب قلم صاف شده را اضافه کرده و اجازه میدهیم همه مواد با شعله متوسط بپزند.
توجه داشته باشید که بلغور و برنج آب زیاد می کشند، آب مواد را مرتب چک کرده که جمع نشده باشد( حدود ۳ لیتر آب برای مواد بالا نیاز است)، در این فاصله سبزیها را خرد کرد و هنگامی که حبوبات کامل پخته شدند، سبزی خرد شده را به آنها اضافه می کنیم.حدود نیم ساعت بعد کشک و فلفل سبز تند را اضافه میکنیم، بعد از زدن یکی دو جوش سیر له شده را اضافه میکنیم
غذا را بچشید و اگر نمک،فلفل و چیز دیگری مورد نیار بود به آن اضافه میکنیم، در صورت نبودن ریحان تازه از ریحان خشک هم میتوان برای غذا استفاده کرد.برای تزیین این آش فوق العاده میتونید از کشک،نعنا داغ و پیازداغ استفاده کنید.
آش خوشمزه،ی ما.. نوش جان